top of page
Sisuremsa_edited.png

Ditt ansikte utåt

Vare sig du är en frisör eller konsult, så har du en online-avatar. Din hemsida är ditt ansikte utåt. Hur välkomnar du din målgrupp?

Få ut det mesta av din hemsida

Känns din hemsida som en leende online-assistent eller som en grå vägg med en post-it note? Såvida du inte är planetens enda frisör, så behöver du kommunicera med din målgrupp och få dem att uppskatta det du erbjuder. Du behöver helt enkelt charma din publik, eller få din hemsida att göra det åt dig. 

Hur skulle du bemöta din publik om du hade världens bästa självförtroende? Låt din hemsida göra det åt dig.

Gör det du är bra på

Du har byggt din framgång genom att göra det du är bra på. Visste vet du vad som krävs för att en hemsida ska bli spektakulärt bra, du har bara inte den tid som behövs för att jobba med den.

Det är då du ska delegera. För du behöver finnas online. Du kan fortsätta fokusera på det du vill arbeta med, se bara till att skaffa dig en webb-person

En bra webb-person kan en del om hur man kodar, känner till Google Trends, vet vad SEO och indexering är för något, förstår sig på tonalitet, stock-bilder, läsbarhet och användarvänlighet.

Varför erfarenhet är viktigt

Det är inte svårt att hitta någon som kan uppdatera din hemsida, men att hitta någon som både har den tekniska kompetensen och kreativiteten är snäppet svårare (men så värt det!)

Den här typen av multikompetenta personer rör sig obehindrat mellan den tekniska och den kreativa sfären, vilket innebär att de jobbar dubbelt så fort (för halva kostnaden). 

Tekniska personligheten: Låt mig skapa en hemsida åt dig.

Kreativa personligheten: Och fylla den med intressant innehåll som lockar till sig rätt målgrupp.

Tekniska personligheten: Jag ser till att använda ord och länkar som förbättrar indexeringen. 

Voilá: Resultat – fler bokningar. 

Om det inte funkar nu, gör detta tills vidare

Även om du kanske behöver hjälp med hemsidan, kanske det ändå inte passar just nu av olika anledningar. Här har du lite tips på vad du kan göra under tiden.

1. Kontrollera att länkarna fungerar 

Buggar i systemet kan sabotera länkar och sidor kan ha bytt plats eller adress.

2. Rätta eventuella stavfel

Stavfel ger intrycket av att du inte bryr dig om kunden tillräckligt mycket för att vilja ge ett gott intryck. Dessutom rankar Google hemsidor efter hur läsbara de är. 

3. Byt ut enstaka bilder

Det ger intrycket av att sidan uppdateras kontinuerligt.

4. Länka till externa sajter

Och om möjligt, be sajterna du länkar till att länka tillbaka till dig. Google gillar hemsidor som inte är alltför självupptagna! Om du ändå är inne och pillar kan du lika gärna promota en kollega eller nämna samarbetspartners i ett blogginlägg.

5. Fyll i SEO-rutorna

Search Engine Optimization är en konst i sig, men det minsta du kan göra är att skriva in ett ord eller två i rutan för sökmotoroptimering. 

bottom of page