top of page
Sisuremsa_edited.png

Din hemsidas design – din image utåt

Har du tänkt på att din hemsida konstant är ute och blind-dejtar?

”Heeeej... Läget? 

Vill du komma in en sväng?”

Fyra sekunder

Internet har förändrat vårt sätt att kommunicera. Vår förmåga att fokusera har krympt avsevärt, så till den grad att vi bara har runt fyra sekunder på oss att fånga vår målgrupps intresse. Vi behöver verkligen se till att vara tydliga, koncisa och intressanta.Tänk på din hemsida som din charmiga avatar

Varför erfarenhet är viktigt

Det är inte svårt att hitta någon som kan uppdatera din hemsida, men att hitta någon som både har den tekniska kompetensen och kreativiteten är snäppet svårare (men så värt det!)

Den här typen av multikompetenta personer rör sig obehindrat mellan den tekniska och den kreativa sfären, vilket innebär att de jobbar dubbelt så fort (för halva kostnaden). 

Tekniska personligheten: Låt mig skapa en hemsida åt dig.

Kreativa personligheten: Och fylla den med intressant innehåll som lockar till sig rätt målgrupp.

Tekniska personligheten: Jag ser till att använda ord och länkar som förbättrar indexeringen. 

Voilá: Resultatet – fler bokningar!

Om det inte funkar nu, gör detta tills vidare

Även om du kanske behöver hjälp med hemsidan, kanske det ändå inte passar just nu av olika anledningar. Här har du lite tips på vad du kan göra under tiden.

1. Kontrollera att länkarna fungerar 

Buggar i systemet kan sabotera länkar och sidor kan ha bytt plats eller adress.

2. Rätta eventuella stavfel

Stavfel ger intrycket av att du inte bryr dig om kunden tillräckligt mycket för att vilja ge ett gott intryck. Dessutom rankar Google hemsidor efter hur läsbara de är. 

3. Byt ut enstaka bilder

Det ger intrycket av att sidan uppdateras kontinuerligt.

4. Länka till externa sajter

Och om möjligt, be sajterna du länkar till att länka tillbaka till dig. Google gillar hemsidor som inte är alltför självupptagna! Om du ändå är inne och pillar kan du lika gärna promota en kollega eller nämna samarbetspartners i ett blogginlägg.

5. Fyll i SEO-rutorna

Search Engine Optimization är en konst i sig, men det minsta du kan göra är att skriva in ett ord eller två i rutan för sökmotoroptimering. 

bottom of page